Yaşam

Fırında levrek tarifi, nasıl yapılır?

Levrek, Moronidae familyasına ait yağsız bir balıktır. Balık içerir; Omega, magnezyum, protein ve fosfor sayesinde düzenli aralıklarla tüketilmesi gereken bir et türüdür. Kalp ve damar hastalıklarına, kolesterole iyi gelir ve tansiyonu dengeler.

Fırın, ızgara, haşlama veya buğulama gibi birden fazla pişirme modu bulunan levrek balığı, usulüne uygun pişirilirse çok lezzetli sonuçlar verecektir. Balığın evde pişirilmesi yaydığı koku nedeniyle tercih edilmez. Restoranlarda yediğiniz balığın tadına doyamayacağınız, aynı zamanda evinizin kokmayacağı bir tanımla karşınızdayız.

Fırında istediğiniz sebzelerle damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, enfes tadı ile hazırlaması on beş dakikayı geçmeyecek. fırında levrek tarifi…

FIRIN PLAJ TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA

Malzemeler;

  • 2 orta boy levrek, temizlenmiş
  • 2 orta boy kuru soğan,
  • 2 orta boy domates,
  • 1 limon,
  • Zeytin yağı,
  • defne yaprağı (isteğe bağlı),
  • Tuz biber

Yapılışı:

  • Fırını 180 derecede açın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi hazırlayın.
  • Levrekleri güzelce yıkayıp fırın tepsisine dizin.
  • Soğanı ve limonu yuvarlak halkalar halinde, domatesleri dörde bölün.
  • Deniz levreğine zeytinyağı gezdirin, ardından tuz ve karabiber serpin.
  • Dilimlenmiş sebzeleri levreklerin içine ve çevresine artanları yerleştirin.
  • Üzerine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve tekrar baharat serpin.
  • Üzerini tekrar yağlı kağıt ile kapatın ve alttaki yağlı kağıt ile birlikte sarıp fırına verin.
  • Bu formda üzeri kapalı olarak 30 dakika pişirin, daha sonra fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın ve bu formda tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu